Kuka?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Photo: Janne Koskela

Olen Harri Huovinen, vuonna 1977 syntynyt luterilainen pastori, teologian tutkija, kirjailija ja muusikko.

Ensimmäisen ammatitutkintoni sain Pop/Jazz konservatoriosta, Helsingistä vuonna 2001 (pop/jazz-musiikin opettaja). Olenkin jo teini-iästä alkaen toiminut rumpalina, vibrafonistina ja multi-instrumentalistina eri yhtyeissä jazz- ja pop-musiikin alalla.  Vuosina 2006–2010 palvelimme Rouvani Elinan kanssa musiikki- ja seurakuntatyössä Länsi-Japanin evankelisluterilaisessa kirkossa. Vuodesta 2012 olen toiminut vastaavana pastorina Samuelin luterilaisessa seurakunnassa Lahdessa. Seurakuntamme kuuluu tunnustukselliseen luterilaiseen kirkkoon, Suomen evankelisluterilaiseen lähetyshiippakuntaan. Seurakuntatyön ohella olen saanut ajoittain jatkaa palvelusta Japanissa, toimien vierailevana luennoitsijana Koben luterilaisessa teologisessa seminaarissa. Toimin myös Suomen Patristisen Seuran sihteerinä, Lähetyshiippakunnan konsistorin pappisasessorin varajäsenenä, sekä osa-aikaisena musiikkituottajana.

Tällä hetkellä olen opintovapaalla seurakuntatyöstä ja keskityn kirjoittamaan systemaattisen teologian ja patristiikan väitöskirjaa Itä-Suomen yliopiston filosofisessa tiedekunnassa, ortodoksisen teologian osastolla. Väitöstutkimuksessani selvitän 300-luvun loppupuolen kreikkalaisten kirkkoisien, Kyrillos Jerusalemilaisen, Basileios Kesarealaisen ja Johannes Krysostomokosen käsityksiä Kirkkoon kuulumisesta.

Myöhäisantiikin teologian tutkimuksen lisäksi kiinnostukseni kohteina ovat aina myös uskonpuhdistuksen ajan teologia, etenkin kirkko-oppi, sakramenttioppi sekä liturgian ja rukouksen teologia. Kesällä 2019 julkaisin ensimmäisen yleistajuisen kirjani, jonka tavoitteena on tarjota apuneuvoja itseni kaltaisille huonoille rukoilijoille. Lisätietoja kirjasta ja sen hankinnasta saat täältä.

Muina intohimoinani – jos tällainen sana sallitaan – ovat Platonin ja hänen seuraajiensa filosofia, eri kielet, binauraalinen musiikki, lihaskunnon kehittäminen ja hyvä kahvi.