Kuka?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Photo: Janne Koskela

Olen Harri Huovinen, vuonna 1977 syntynyt luterilainen pastori, kirjailija, teologian tohtorikoulutettava (Itä-Suomen yliopisto, filosofinen tiedekunta, ortodoksinen teologia), Elinan aviomies vuodesta 1996 ja neljän lapsen isä.

Toimin vastaavana pastorina Samuelin luterilaisessa seurakunnassa Lahdessa. Seurakuntamme kuuluu tunnustukselliseen luterilaiseen kirkkoon, Suomen evankelisluterilaiseen lähetyshiippakuntaan. Aiemmalta koulutukseltani olen muusikko ja pop/jazz-musiikin opettaja. Olen toiminut pitkään rumpalina, vibrafonistina ja multi-instrumentalistina eri yhtyeissä jazz- ja pop-musiikin alalla. Olen myös työskennellyt Rouvani kanssa lähetystyöntekijänä Japanissa. Seurakuntatyön ohella olen saanut ajoittain jatkaa palvelusta tuossa kaukoidän ihanassa maassa, toimien vierailevana luennoitsijana Koben luterilaisessa teologisessa seminaarissa. Muista luottamustoimistani mainittakoon Lähetyshiippakunnan konsistorin pappisasessorin sekä Suomen Patristisen Seuran sihteerin tehtävät.

Erityisinä kiinnostuksen kohteinani ovat varhaisen kirkon ja uskonpuhdistuksen ajan teologia, etenkin kirkko-oppi, sakramenttioppi sekä liturgian ja rukouksen teologia. Systemaattisen teologian ja patristiikan jatko-opinnoissani tutkin neljännen vuosisadan kreikkalaisten kirkkoisien käsityksiä Kirkkoon kuulumisesta. Olen myös juuri julkaissut ensimmäisen yleistajuisen kirjani, jonka tavoitteena on tarjota apuneuvoja itseni kaltaisille huonoille rukoilijoille. Voit tutustua kirjaan ja sen hankintaan täällä.

Muina intohimoinani – jos tällainen sana sallitaan – ovat antiikin filosofia, eri kielet, kirjallisuus, jazz-, pop- ja minimaalimusiikki, lihaskunnon kehittäminen ja hyvä kahvi.