Kuka?

Olen Harri Huovinen, vuonna 1977 syntynyt luterilainen pastori ja teologian tohtorikoulutettava Itä-Suomen yliopistossa (filosofinen tiedekunta, ortodoksinen teologia), Elinan aviomies vuodesta 1996 ja neljän lapsen isä.

Saan toimia vastaavana pastorina Samuelin luterilaisessa seurakunnassa Lahdessa. Seurakuntamme kuuluu tunnustukselliseen luterilaiseen kirkkoon, Suomen evankelisluterilaiseen lähetyshiippakuntaan. Aiemmalta koulutukseltani olen muusikko ja pop/jazz-musiikin opettaja. Olen toiminut pitkään rumpalina, vibrafonistina ja multi-instrumentalistina eri yhtyeissä jazz- ja pop-musiikin alalla. Olen myös työskennellyt Rouvani kanssa lähetystyöntekijänä Japanissa. Viime vuosina olen seurakuntatyön ohella saanut ajoittain jatkaa palvelusta tuossa kaukoidän ihanassa maassa, toimien vierailevana luennoitsijana Koben luterilaisessa teologisessa seminaarissa (5–6/2015, 9/2017).

Teologian saralla erityisinä kiinnostuksen kohteinani ovat varhaisen kirkon ja uskonpuhdistuksen ajan teologia, etenkin kirkko-oppi, sakramenttioppi sekä liturgian ja rukouksen teologia. Systemaattisen teologian ja patristiikan jatko-opinnoissani tutkin neljännen kristillisen vuosisadan kreikkalaisten kirkkoisien käsityksiä Kirkon jäsenyydestä. Samalla viimeistelen ensimmäistä kirjaani, jonka tavoitteena on tarjota raamatullisia apuneuvoja huonoille rukoilijoille. Kirjan on määrä ilmestyä elokuussa 2019.

Muina intohimoinani – jos tällainen sana sallitaan – ovat antiikin filosofia, eri kielet, kirjallisuus, elokuvataide, jazz-, pop- ja minimaalimusiikki, lihaskunnon kehittäminen sekä italialainen kahvikulttuuri.

Mainokset