Jeesus ottaa luokseen syntisiä – Luuk. 15:1–2

Jeesus ei ole sellainen kuin tämän maailman uskonnolliset opettajat. Hän ei vaadi sinua ensin muuttamaan itseäsi paremmaksi, jotta voisit näin ansaita pääsyn Hänen jalkojensa juureen. Päinvastoin. Huomaatko mitä Luukas tässä todistaa? Jeesus ottaa mielellään luokseen niitä, jotka ovat syntisiä ja huonoja, ja enemmänkin: Hän ottaa luokseen ”kaikki” syntiset. Näin Hän tekee, että saisi itse muuttaa syntiset ihmiset ja heidän koko elämänsä.

Nyt kysynkin sinulta: Oletko sinä sydämessäsi heikko ja sairaalloinen? Oletko sydämessäsi hidas, kova tai haluton? Oletko sinä joutunut toteamaan, että olet kokonaan epäonnistunut hengellisen elämäsi palavaksi virittämisessä? Älä ihmettele tätä. Tällainen sinä olet siksi, että olet syntinen.

Mutta huomaa myös tämä: juuri siksi Jeesus on tullut. Hän on tullut sinua, syntistä varten. Jeesus ei torju sinua. Hän odottaa, että tulisit Hänen luokseen kuulemaan Häntä. Tätä Hän odottaa, sillä sanassaan Hän tahtoo puhua sinulle, ja niin muuttaa sinut ja koko elämäsi. Hän – itse Elämä – on kuollut ristillä sinun, syntiesi tähden kuolleen vuoksi. Nyt Hän tahtoo tulla sinun iankaikkiseksi elämäksesi.

Tule siis joka pyhä kirkkoon ja kuule Jeesusta! Avaa myös kotona Raamattusi ja kuule Jeesusta! Kuule silloinkin, kun sydämesi tuntuu hitaalta ja haluttomalta. Kalliin verensä tähden Jeesus antaa sinulle anteeksi tämänkin huonoutesi ja kaikki syntisi. Hän antaa sinulle elämän.

– Koben teologisen seminaarin vierasasunnossa 6.9.2017.