Minä olen – 2. Moos. 3:14

”Jumala vastasi Moosekselle: Minä olen se, joka minä olen. Ja hän sanoi vielä: Sano israelilaisille näin: ’Minä olen’ lähetti minut teidän luoksenne.” (2. Moos. 3:14)

”Minä olen”, Hän sanoo. Se on Hänen nimensä. Hän on se, joka on.

Minut Hän on tahtonut olemaan. Siksi Hän on luonut minut. Niin minä olen. Ja kuitenkin olemiseni on mennyt rikki, joutunut olemattomuuden vangiksi. Silleen jätettynä se kulkee kohti olemattomuutta, ikuista eroa Hänestä, joka on.

Hän ei kuitenkaan ole jättänyt minua silleen, vaan tehnyt minut osalliseksi itsestään, olemisesta. Niin Hän on palauttanut minut olemaan, todelliseen olemiseen. Saan tuntea ja tietää, mitä on todella olla se, mikä ja millainen Hän minut oli halunnutkin olevan.

Saan olla onnellinen. Hän on, ja siinä määrin kuin minä olen Hänessä, minäkin olen.

– Kahvilan pöydässä, Lahden keskustan kauppakeskuksessa aamupäivällä 19.8.2016.