Kristus luopui Isästään – 1. Moos. 2:24

”Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.” (1. Moos. 2:24)

Tämä kohta kuvaa sitä, miten paljon mies rakastaa morsiantaan ja haluaa liittyä häneen. Mies luopuu isästään ja äidistään voidakseen tulla yhdeksi lihaksi morsiamensa kanssa ja elääkseen koko elämänsä hänen kanssaan.

Näin myös taivaallinen Sulhanen Jeesus Kristus rakastaa Morsiantaan, seurakuntaa. Niin paljon Kristus rakastaa meitä ihmisiä, että Hän, joka on samaa olemusta kuin Isä, suostuu luopumaan taivaallisesta Isästään, niin että Hän ristillä aivan huutaa: ”Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit.” (Matt. 27:46) Näin Kristus tekee, että meillä ihmisillä, itsessämme syntisillä, olisi ”lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen” (Ef. 1:7), ja siten myös pääsy Hänen Morsiamekseen, Hänen yhteyteensä. Näin Sulhanen Kristus antaa itsensä alttiiksi Morsiamensa edestä, että Hän pyhittäisi meidät, puhdistaen meidät kasteen vedellä pesten, sanan kautta, ja saisi sitten asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, hääjuhlaan valmistetun Morsiamensa, jossa ei ole tahraa eikä ryppyä, vaan joka on Hänessä pyhä ja nuhteeton (Ef. 5:25–27). Juuri ristillä me näemmekin todellisen miesten Miehen, Kristuksen Jeesuksen, joka on lähdössä häihinsä. Siinä Hän luopuu Isästään ja suostuu kuolemaan. Näin Hän tekee, että meillä voisi olla pääsy Hänen taivaalliseen hääjuhlaansa, jäsenenä Hänen Morsiamessaan, joka on Hänen pyhä seurakuntansa.

– Kotona Lahdessa 13.3.2015.